2016-05-19

HÄLSOFRÄMJANDE, NÄRANDE MAT PÅ G


snacka om att mitt intresse för bra mat, har satt fart…

att äta mer hälsosamt blir a och o i framtiden för att hålla mig så frisk som möjligt. jag ska inte säga att jag åt dåligt innan heller men nu har jag kommit till ytterligare en dimension, att äta med mer utsökta närodlade råvaror än innan. retreatet förra helgen gav mig verkligen mersmak för hur mycket mer maten smakar och hur bra jag har mått utav den härligt tillagade ayurvediska maten. inspirationen till att äta också vackert hjälper också till då ögat får sin beskärda del, ännu viktigare för mig som gillar bilder och gärna vill se världen i ögonblicksbilder :)

nästa retreat - laga raw food…

har redan anmält mig till nästa retreat som börjar i morgon. då gäller det att lära sig mer on Raw Food, Linda Nilsson grundare av Raw Food House i Malmö och författare till bokboxen Rå mat, kommer hit och inspirerar i det gröna, sköna köket! Här är det kärleken för de finaste växtbaserade råvarorna som står i centrum. raw food-köket erbjuder fantastiska smakfröjder samtidigt som det är full av näring när det kommer på din tallrik. det ska verkligen bli härligt att få med sig användbara recept efter denna helg.

två olika typer av yoga…

läkare Meltem Duzakin och yogainstruktör Christian Scaraglino kommer att introducera mig i olika yogastilar som jobbar mycket med andning och positioner som främjar olika sjukdomar samt välbefinnande. oj vad intressant det ska bli…

i går blev jag igen härligt fylld av nyttig näringsinformation…

lyssnade till läkaren Inger Persson som verkligen kan förklara sambanden i kroppen utifrån den senaste näringsforskningen. Jag fick höra om näringslära på en mycket djupare nivå än vanligt. Inger är inte rädd att berätta de obekväma sanningarna gällande näring och mat i vår närmiljö men också globalt. många av våra vanligaste folksjukdomar beror just på näringsbrist bl a av vår urlakning av vår odlingsbara mark. hon förklarade hur de små byggstenarna i korpen och dess möjligheter till självläkning genom kosten samt extra komplement av näringstillskott som alla behöver
hon har ägnat de senaste 15 åren åt att studera näringsforskarnas förklaringar och kunde berätta för oss vanliga dödliga på ett begripligt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar